Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Χωράει ο κομματισμός στην περιβαλλοντική προστασία;

                                                                           







Ασφαλώς και είναι θεμιτό και παραγωγικό να υπάρχουν διάφορες αυτοδιοικητικές πολιτικές και προσεγγίσεις για τα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Ορθές ή λαθεμένες, σημαντικές ή αδιάφορες. Αυτό, όμως, πόρρω απέχει από την εμφιλοχώρηση του κομματισμού στα δημοτικά ζητήματα πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας και, δυστυχώς, με τις τελευταίες κινήσεις τους ο Κ. Ιωαννίδης και τα βασικά στελέχη της Νέας Πνοής έδειξαν ότι όχι μόνο δεν μπορούν να το αποφύγουν, αλλά ούτε καν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Με αφορμή την εμμονική στάση της Τ.Ο. ΝΔ να μην συμμετέχει στην προγραμματισμένη δημοτική δράση καθαρισμού του Δάσους Θεόκλητου με την συνδρομή τοπικών συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών, ο  τέως δήμαρχος Κ. Ιωαννίδης, εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος της, επέλεξε, να προβοκάρει χωρίς κανέναν δισταγμό εναντίον της δημοτικής αρχής, αντί να συμβάλλει στην εκτόνωση του κλίματος έντασης που το κόμμα του δημιούργησε, ως από τη θέση του θα όφειλε. Και το έπραξε αυτό, δηλώνοντας ότι η δημοτική αρχή σύρθηκε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης από την τοπική οργάνωση του κόμματός του και λοιδορώντας το Δήμο Βριλησσίων ότι δεν συνεννοήθηκε μαζί της, αντί του αυτονόητου να επιχειρήσει η ίδια ή έστω να αποδεχτεί την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για στοιχειώδη συνεννόηση και ενδεχομένως συμμετοχή της σε μια ούτως ή άλλως επαναλαμβανόμενη δημοτική δράση, ενταγμένη ετησίως στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.  

Ο Κ. Ιωαννίδης επιχείρησε την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, και μάλιστα εις γνώση του, καθώς ήταν απόλυτα ενήμερος τόσο ο ίδιος όσο και Νέα Πνοή και ΝΔ ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία (Σάββατο 17/6) ήταν η μόνη διαθέσιμη από τον σύνδεσμό για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με τον οποίο ως γνωστών ο Δήμος Βριλησσίων παραδοσιακά συλλειτουργεί στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και αποτελεί ενεργό μέλος του. Να είναι βέβαιοι, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και βασικά στελέχη της παράταξής του, όπως η Κ. Χρυσοπούλου και ο Ι. Πισιμίσης που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στήριξαν την κατάσταση αυτή, αλλά και όσοι ίσως ελάχιστοι ακόμα της Νέας Πνοής –ΝΔ  επιλέγουν την ίδια στάση, ότι η παρούσα δημοτική αρχή διατηρεί και θα διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα υγιή και άξια στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, εντάσσοντας προτάσεις  και συνδιαμορφώνοντας τη δημοτική πολιτική με ό,τι χρήσιμο και καλύτερο σε πολιτικές και πρόσωπα υπάρχει και προτείνεται για την πρόοδο του τόπου μας.  

Φαίνεται ότι ορισμένοι, όντας ζαλισμένοι από το νέο γκρεμοτσάκισμα του αφηγήματος περί άμεσης επαναφοράς του κόμματός τους στην εξουσία μέσω… Eurogroup και ταυτόχρονα αγχωμένοι στο τοπικό επίπεδο για το χρίσμα της Πειραιώς, έχουν ήδη αρχίσει να διαγκωνίζονται χωρίς φραγμούς, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια Μητσοτάκη. Μια αμιγώς κομματική προσέγγιση στα τοπικά ζητήματα και ιδιαίτερα στα θέματα περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Βριλησσίων - κάτι που είναι αμφίβολο αν στον τόπο είχε συμβεί ακόμα και στην εποχή των «πράσινων και μπλε καφενείων» - η επαναφορά στην οποία είναι απευκταία.

Η παρούσα δημοτική αρχή, πριν ακόμα η δημοτική παράταξη Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας εκλεγεί ως διοίκηση, δεν είχε ρίξει νερό στο μύλο του κομματισμού, αλλά είναι γεγονός ότι ούτε η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών παρατάξεων που αντιπροσωπεύονται στο δημοτικό μας συμβούλιο το έχουν πράξει μέχρι σήμερα. Η καθεμιά και ο καθένας μας, είναι θεμιτό να έχει τις δικές του πολιτικές αναφορές, προτάσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου μας και των δημοτών.


Όσοι, λοιπόν, τοποθετούμε στο επίκεντρο το δημοτικό συμφέρον, οφείλουμε να εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε τον τόπο μας, μακριά από φαινόμενα κομματικού φανατισμού και πολιτικάντικων παιχνιδιών, με μοναδικό γνώμονα την κοινή τοπική πρόοδο και προκοπή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου