Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Για μια στροφή κοινωνικής χειραφέτησης στα Βριλήσσια.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα διεξαχθούν μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής έντασης εξαιτίας της πραγματικότητας που δημιούργησε η δομική κρίση του συστήματος.
Δικό της αποτέλεσμα είναι η οικονομική κρίση που έχει διασπάσει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της κοινωνίας μας . Είναι κατανοητή η οργή και η απελπισία των πολιτών , γι’αυτό είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να συμμετάσχει στην ανατροπή της πολιτικής που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες.
Το όραμα που εμπνέει τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο είναι κοινό, χωρίς να έχουμε ταυτόσημες συνολικά απόψεις. Δημότες με διαφορετική πολιτική διαδρομή και διαφορετικές καταβολές συναντηθήκαμε για να καθορίσουμε τη στάση μας σε τοπικό επίπεδο.Εκτός από την κοινή αντίληψη για το τοπικό πολιτικό σκηνικό που μοιραζόμαστε και την ενεργητική, κινηματική, διάσταση που απαιτείται να εισέλθει σε αυτό, μας ενώνει και μια διαφορετική προσέγγιση για το θεσμικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο. Κρίνουμε απαραίτητη την αλλαγή του, ώστε να απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή της πόλης μας με κύριο υπεύθυνο τον κ. Ιωαννίδη, δεν έχει διαμορφώσει ούτε ένα πρόγραμμα για την νεολαία, για τον εργαζόμενο, για τον άνεργο, για τον συνταξιούχο, για τον επαγγελματία. Κανένα πρόγραμμα για το περιβάλλον, για ελεύθερους χώρους άθλησης, για τον πολιτισμό και ούτε ένα πρόγραμμα συμμετοχής των Δημοτών για την διαμόρφωση της δημοτικής πολιτικής. Οκτώ χρόνια μόνο έργα βιτρίνας και συντηρητικής διαχείρισης των δημοτικών τελών που όλοι πληρώνουμε.
Πιστεύουμε στη συμμετοχική διαμόρφωση ενός χειραφετημένου, δημοτικού κινήματος. Στην πορεία σχηματισμού του, γινόμαστε κομμάτι του, πεπεισμένοι για την ανάγκη προώθησης ριζοσπαστικής τοπικής ατζέντας. Τασσόμαστε θετικά στην ανάπτυξή των ακηδεμόνευτων δημοτικών κινημάτων και την ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο, πιστεύοντας στην ενεργή συμμετοχή των δημοτών στην καθημερινή δημοτική πολιτική.



Εκτιμώντας συνολικά το πολιτικό σκηνικό, με πίστη στη νίκη και την επίτευξη των στόχων μας, στηρίζουμε με την υποψηφιότητα μας, τη δημοτική κίνηση Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη. Συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές με τις αρχές και τις θέσεις μας και με την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε. Διατηρούμε πάντα το δικαίωμα της κριτικής και της παρέμβασης, για όλους και για όλα, κρίνοντας ότι προέχει η υλοποίηση των ιδεών στην πράξη έναντι του παραγοντισμού και της νομής της τοπικής και κάθε άλλης εξουσίας.
Ακράδαντα πεπεισμένοι ότι, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, εκλογικά, μα πρωτίστως, πολιτικά.
Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, Νίκος Γιάννακας, Αλέξης Μαυραγάνης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νικόλας Περδικάρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου